Rygg

Att ha ont i ryggen är mycket vanligt. Smärtan sitter oftast i nedre delen av ryggen, den så kallade ländryggen och ibland får man också ont i bröstryggen. Ryggsmärtor kan upplevs ofta som helt eller delvis invalidiserande.

Orsaker till ryggsmärta

Anledningen till att man får ryggsmärta kan bero på olika saker. Orsakerna till ryggsmärtan beror oftast på att led, muskler, senor och skelett inte samarbetar på det bästa möjliga sättet. Självklart kan ryggsmärta innebära att man har problem inne i kroppen och då måste uppsöka sjukvården. Vid behandling hos FotSara kommer du att genomgå en undersökning där vi tar reda på vad dina problem beror på. Oftast beror ryggsmärta på för mycket stillasittande, stress, svag muskulatur eller dålig arbetsställning, vilket kan leda till låsningar och spänningar vi ryggen.

Vanliga ryggproblem

  • Ländryggsmärta
  • Diskbråck & Ischias
  • Smärta i bröstryggen
  • Artros
  • Spinal stenos

FotSaras ryggbehandling

FotSaras behandlingskoncept bygger på en kombination av fysioterapi och laserbehandling. Denna behandling är vald för att maximera smärtlindringen, främja ryggens läkning för att snabbare komma tillbaka sitt vanliga liv. Behandlingsmetoden kan innebära träning av bål och ryggmuskler, hållningskorrigerande tips, ergonomiska tips, instruktioner av smärtfria viloställningar, uppresningsteknik, stretchning och massage.