Huvud & ansikte

Spänningshuvudvärk och migrän är mycket vanligt. Det är vanligt att någon gång under livet drabbas av spända muskler som leder till smärta i huvudet, nacken och axlar. Det kan till exempel bero på långvarigt repetitivt arbete, stress, förkylning, oro eller synfel.

Om besvären blir kvar över en längre tid kan det uppstå en ”smärta spiral” som leder till inaktivitet som i sin tur leder till smärta. Träning och fysisk aktivitet aktiverar kroppens egna smärtlindrande system vilket leder till minskad smärta.

Trigeminusneuralgi innebär att man får plötsliga utbrott av kortvarig intensiv smärta i ansiktet oftast i den ena ansiktshalvan. Smärtan utlöses av beröring eller tryck mot huden eller slemhinnorna och utlöser smärta i ansiktsnerven. Detta är mycket besvärligt och innebär att man har svårt att leva ett normalt liv.

Käkledesmärta kan bero på artros i käkleder, tandgnissling eller tandpressning. Detta kan kännas vid normala käkrörelser så som vid gäspning, tuggning och prat. Nacke och hals är ofta inblandade.

Orsaker till huvud och ansiktsproblem

  • Synfel
  • Spänd nackmuskelatur
  • Gnisslar tänder
  • Stress, oro och psykisk press
  • Vätskebrist
  • Dålig ergonomi

Vanliga huvud och ansiktsproblem

  • Spänningshuvudvärk
  • Migrän
  • Käkledssmärta
  • Trigeminusneuralgi

FotSaras huvud- och ansiktsbehandling

FotSaras behandlingskoncept bygger på en kombination av fysioterapi och laserbehandling. Denna behandling är vald för att maximera smärtlindringen, främja huvudet och ansiktets läkning för att snabbare komma tillbaka sitt vanliga liv. Behandlingsmetoden kan innebära träning, avslappning, cirkulationsträning, hållningskorrigering, ergonomiska tips, tejpning, stretchning och bettskena.