Nacke

Det är vanligt att ha ont i nacken, vilket kan bero på artros, whiplashskada eller arbetsrelaterade problem. De vanligaste symtomen när du får besvär i nacken och axlarna är ömhet, stelhet, värk och smärta. Förekomsten av nacksmärtor blir vanligare fram tills 55-60 års åldern efter denna ålder är det mindre vanligt. Många drabbas av nackspärr någon gång under livet. Symtomen kan komma plötsligt med krampande muskler som gör att man blir stel i nacken och har svårigheter att röra huvudet. Du kan ha blivit stel i musklerna efter att ha suttit länge eller arbetat i en påfrestande ställning. Ibland kan smärtan bero på stress eller problem med ett muskelfäste. Dessa besvär är ofta väldigt arbetsamma och gör det svårt att arbeta, träna och sova. Ju tidigare man behandlar detta ju desto större chans för förkortade av din smärtperiod.  

Orsaker till nacksmärta

 • Stress
 • Dålig syn
 • Stillasittande framför datorskärmen
 • Statisk belastning tex dålig ergonomi
 • Överbelastning framåtlutande arbete i trädgården
 • Benpålagringar i halskotorna
 • Diskbråck & buktande diskar i halsryggen

Symptom på nacksmärta

 • Huvudvärk
 • Yrsel
 • Smärta & stelhet i nackens och axelns muskulatur, både vid vila och i rörelse
 • Smärtor och utstrålning i arm
 • Svårt med djupandning

Vanliga nackproblem

 • Nacksmärta
 • Nackspärr
 • Stelhet i nacken
  Diskbråck med utstrålande
 • smärta
 • Whiplashproblem
 • Artros i nacken

FotSaras nackbehandling

FotSaras behandlingskoncept bygger på en kombination av fysioterapi och laserbehandling. Denna behandling är vald för att maximera smärtlindringen, främja nackens läkning för att snabbare komma tillbaka sitt vanliga liv. Behandlingsmetoden kan innebära träning, avslappning, cirkulationsträning, hållningskorrigering, ergonomiska tips, tejpning och stretchning.